Leerlingenorkest

In het verleden werden leerlingmuzikanten direkt in het harmonieorkest geplaatst. Het gevolg was dat men niet meteen goed mee kon spelen. Het enthousiasme verdween. En de leerling dus ook. Daarom is men destijds begonnen met het leerlingorkest.

Play the music 16 december 2007
                                               Play the Music december 2007

Wanneer leerlingen het musiceren via de muziekopleiding voldoende onder de
knie hebben, en minimaal 1 jaar les hebben gehad, worden ze opgenomen in het leerlingenorkest. Want al lukt het alleen spelen op een instrument heel goed, als je met anderen instrumenten samen wil spelen, kan dit wel eens in het begin zeer lastig zijn. En mee spelen met dit orkest is natuurlijk hartstikke leuk, want samen muziek maken is veel leuker dan alleen!

De leden van het leerlingenorkest, met ongeveer 25 muzikanten, is één van onze belangrijkste groep van onze muziekvereniging. Zij vormen namelijk de basis voor de toekomst, en zorgen voor het voortbestaan van onze vereniging. Dit is dan ook een reden dat we veel tijd en energie in deze groep steken.

Ons leerlingenorkest staat onder leiding van Eric Roefs. Hij zorgt er voor dat er een goede basis gelegd wordt om door te stromen naar het harmonieorkest van onze vereniging.

Het leerlingenorkest speelt moderne en populaire melodieën, wat het speel-plezier natuurlijk bevordert. Om dit plezier nog meer te vergroten zijn optredens natuurlijk het beste middel. Zo treedt het leerlingenorkest o.a. op tijdens het nieuwjaarsconcert.
20140524 171935

Het leerlingenorkest repeteert op zaterdagmiddag van 17.00 tot 17.45 uur, voorafgaand aan de repetitie van het harmonieorkest in wijkaccommodatie 'de Wester'.

Loop gerust eens een keer binnen om een indruk te krijgen van het leerlingenorkest.